Sidor

fredag 24 januari 2014

FuzziBunz pocketblöja


FuzziBunz säljer pocketblöjar i one size (som ska passa hela blöjperioden) och storleksanpassade. Den jag har provat är en one size köpt förra året. Sedan dess har det kommit en ny variant som kallas One Size Elite. Tyvärr glömde jag fotografera blöjan ordentligt innan jag sålde den, så jag har inte några fotografier på hur den ser ut på insidan.

Blöjan fästs med knappar på framsidan där knapparna sitter snett i två rader. Det som är unikt för FuzziBunz (iallafall har jag inte sett det på någon annan blöja) är att storleken justeras med resåren runt låren. Andra one size-blöjor brukar ha knappar på framsidan som justerar storleken. Lårresåren är löstagbar och fästs med två knappar, en på lårets framsida och en på lårets baksida. Resåren har flera hål märkta med siffror. Vilka hål man ska använda till vilken storlek kan man läsa i en storlekstabell som följer med blöjan. Med blöjan följde också extra benresårer. Blöjans insida består av mikrofleece och man får med två mikrofiber-inlägg. Längst bak i ryggkanten finns en öppning mellan innertyget och PUL-tyget där man stoppar in inläggen.

FuzziBunz var en av de första blöjorna jag provade. Jag hade läst att många var väldigt nöjda och köpte därför en för att prova. Den första känslan var att det var en väldigt syntetisk blöja. Jag hade kvar den ca ett halvår och vi använde den en hel del innan den såldes. Den användes först av stora sonen och därefter av lilla sonen, och på båda barnen satt den riktigt fint. Det var lite trixigt att hitta den rätta inställningen för varje barn, men när jag först hade hittat den fungerade allt bra. Att justera lårresåren för att justera storleken är helt enkelt ganska meckigt och inget man vill göra så ofta. Andra one size-blöjor har jag kunnat växla mellan barnen genom att knäppa ned eller upp på framsidan, men denna blöja fick jag ställa in för att passa det ena barnet och sedan fortsätta använda blöjan till bara det barnet.

Jag har absolut inget att anmärka på funktionen. Blöjans passform är perfekt och den håller superbra. Läckage upplevde vi aldrig. Till blöjan använde jag bara de medföljande inläggen. Grenen är ganska smal så jag tror inte alla inlägg passar, men andra smala och tunna inlägg får säkert plats. Anledningen till att jag inte ville ha kvar blöjan var den påtagliga syntetkänslan som inte passade mig. Ju mer jag har använt tygblöjor, ju mer har jag ogillat mikrofleece och mikrofiber. Mikrofleece blir ofta nopprig efter ett antal tvättar, och det upplevde jag med FuzziBunz. Dessutom var blöjans insida otrevlig. Jag har läst att någon beskriver den som "kladdig" och det tycker jag är en mycket bra beskrivning. Men om man inte stör sig på syntetkänsla så är det här ett bra alternativ. Blöjan har bra passform, håller tätt och torkar fort.

2 kommentarer:

  1. Charlie Banana har en liknande storleksjustering som FB, men istället för knappar så justeras det ungefär som axelbanden på en BH. Jag vet inte vem som var först med den typen. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för info! Jag har inte provat Charlie Banana, så det visste jag inte:)

    SvaraRadera