Sidor

fredag 18 oktober 2013

IkawaDet finns många billiga blöjor på marknaden som ofta kallas för "Kinablöjor". De produceras i Kina, är billiga att köpa och ofta är det dålig kvalitet på dem. Det betyder självklart inte att alla blöjor producerade i Kina är dåliga, beteckningen används bara om de billiga sämre blöjorna. Jag har sett många bilder på Kinablöjor som har gått sönder i tvätt. När man köper dem vet man inte om man får en blöja som håller eller en blöja som kommer gå sönder ganska fort.

Själv har jag provat en Kinablöja, en pocketblöja från Ikawa. Blöjan är one size, har fleece på insidan och säljs utan inlägg. Runt midjan finns det en knapprad som justerar bredden.

Jag upplever blöjan som ganska liten för att vara one size, och gissar på att den kanske fungerar upp till maximalt 12-13 kilo. Blöjan har hållit förvånansvärt bra, och jag har läst att andra också varit nöjda med just Ikawa. Att det blev den jag köpte, var en ren slump då jag beställde via en släkting som bodde i Kina och inte visste vad jag skulle få. Jag tycker det märks på flera sätt att blöjan är billig; sömmarna är inte helt raka, några av knapparna har krånglat lite och fleecen känns ganska tunn och helt enkelt billig. Efter ett antal tvättar blev fleecen ganska hård och klumpig och den känns mycket plastigare än fleecen vi har i andra blöjor. Samtidigt har blöjan suttit fint på barnen och hållit tätt. Att det bara är en knapprad har gjort att flärparna ibland har halkat runt lite, men det har inte varit något större problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar