Sidor

tisdag 1 april 2014

ImseVimse One Size Diaper


One Size Diaper är ImseVimses helt nya blöja. Som man förstår av namnet är blöjan one size och ska passa barn mellan 4 och 16 kg. Men jag tycker att namnet är lite märkligt. Blöjan är en allt-i-2-blöja, och jag tycker det berättar mer om blöjan än storleken. Allt-i-2 innebär att blöjan består av ett skal och inlägg som man fäster i skalet med knappar. När barnet har kissat kan man byta inläggen och återanvända skalet. Det är möjligt att köpa extra inlägg och tanken är att man ska ha flera inlägg än byxor. Byxan finns att köpa med flera olika mönster, mönstret på min byxa heter Woodland.

Blöjans byxa har kardborrefästning runt midjan och storleken justeras med knappar på byxans framsida. Två inlägg följer med blöjan, ett stort och ett litet. Inläggen består av 70% viscose och 30% bomull. De kan fästas i varandra med tryckknappar, och sedan fäster man det stora inlägget i byxan med tryckknapp. Om blöjan ska användas till en liten bebis kan det räcka att endast använda det mindre inlägget som också kan knäppas fast i byxan. Den varianten har jag inte provat eftersom min son är så pass stor att han behöver båda inläggen för att få tillräckligt med uppsugningsförmåga. Sonen väger drygt 10 kg och är ca 80 cm lång. Till honom använder jag byxan antingen på största storleken eller näst största storleken. Den näst största storleken är den som passar honom bäst, men när jag knäpper ned byxan tycker jag att det stora inlägget blir lite för långt för byxan och jag väljer därför oftast att använda blöjan på största storleken.

Jag gillar den här blöjan. Jag tycker om byxans passform, blöjan sitter fint runt både mage och lår utan att skava. Kardborren fungerar bra på min son, och jag gillar att den är så smal och kan fästas en bit ned från magen. Inläggen är mjuka och trevliga mot huden. Efter att barnet har kissat blir de ganska blöta, så för oss är det här en blöja vi använder hemma där jag kan ha koll på om blöjan blir blöt och behöver bytas. Jag upplever att inläggen har god uppsugningsförmåga och vi har inte haft problem med läckage. Det enda som jag inte gillar med blöjan, är att tvättlapparna på inläggen sitter på ovansidan och hamnar mot barnets hud. Jag har inte haft blöjan så länge, men redan nu har informationen på tvättlapparna blekts rejält.

Avslutningsvis kan jag säga att det fungerar väldigt bra att använda andra inlägg i byxan. Byxan har en läckagebarriär och den hjälper till att hålla inlägg på plats även om de inte sitter fast i byxan. Själv brukar jag använda Muksut bambuhampainlägg men jag är säker på att man kan använda alla möjliga sorters inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar