Sidor

lördag 10 maj 2014

RassÁlfar pocketblöja


RassÁlfar pocketblöja är en klassisk one size pocketblöja som passar barn under hela blöjperioden. Blöjans storlek justeras i höjdled med tre knappar. Runt midjan fäster man blöjan med dubbel knapprad. De två knappraderna är placerade lite snett för att ge bästa passform. Blöjans insida består av torrskiktet fuskmocka och längst bak i blöjan finns en öppning där man stoppar in inlägg. Tillsammans med blöjan fick jag ett inlägg i mikrofiber.

RassÁlfar ägs av Eva Sædís Sigurðardóttir från Island, och hon syr själv sina blöjor. Hon syr pocketblöjor och allt-i-ett-blöjor med olika insidesmaterial. Jag har följt henne en tid på facebook och fascinerats av de fina mönstren hon har på sina blöjor. Naturligtvis är blöjorna ganska dyra och jag har därför tvekat med att köpa. Men runt jul sålde hon ut några blöjor i en gammal modell till rabatterad pris, och då kunde jag inte låta bli att köpa en. Särskilt när det fanns en med "Galaxy"-mönster, precis det mönstret jag allra helst ville ha. Blöjan jag har är alltså inte RassÁlfars nuvarande modell. Modellen hon säljer nu heter Eva PeTite och ska vara lite smalare i grenen och kunna passa ännu mindre barn än den modellen jag köpte gör.

Nu har jag haft blöjan några månader och hunnit testa den ordentligt. Och jag älskar den! Jag tror faktiskt att av alla blöjor jag har testat (och det är många), är det RassÁlfar som har bäst passform. Allt fungerar optimalt. Blöjan är lagom stor och lagom bred. Att de två knappraderna är placerade en aning snett gör att blöjan sitter helt perfekt runt midjan. Blöjan är smidig att packa antingen med tunna eller tjocka inlägg. Jag har använt blöjan främst till min yngsta son som väger ca 10 kg och är ca 80 cm lång. Till honom använder jag den på mellersta storleken. Jag hann också prova den några gånger på min stora son innan han blev blöjfri. Jag vet inte exakt vad han vägde då men gissar på ca 15 kg, och blöjan satt väldigt fint på honom på största storleken. Runt midjan fanns det faktiskt lite extra utrymme, så den bör passa även till större barn. Det enda jag inte gillar med blöjan, är att det medföljande inlägget är i mikrofiber. Jag har valt att inte använda mig av det inlägg, jag har inte ens provat det. Istället har jag använt alla möjliga andra inlägg jag har hemma, och allt passar.

Kontakten med RassÁlfar var väldigt trevlig. Hon svarade snabbt på alla mina frågor och det gick smidigt att betala via Paypal. Att få blöjan skickad till Sverige gick också väldigt fort. Jag är så nöjd!

Såhär i efterhand ångrar jag lite att jag inte valde en RassÁlfar med bambuinsida. Det är inget fel på fuskmockan men jag har mer och mer gått över till blöjor med naturmaterial närmast huden. Blöjor med torrskikt använder jag till promenader eller andra tillfällen då det går längre tid mellan blöjbytena, och då passar denna perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar